
Coeur de boeuf tomaten zijn door hun volle smaak en stevige structuur mijn favoriete tomaten. Ze zijn perfect voor dit recept. Omdat we de tomaat zoals in een klassieke tomaat garnaal nu niet gaan uithollen en de schil verwijderen is dit gerechtje in no time klaar. Voedzaam en vol van smaak. Ideaal als snelle lunch maar ook lekker als snelle lichte avondmaaltijd.
Ingrediënten voor 2 porties
- 2 grote coeur de boeuf tomaten (+- 350g/stuk)
- 300g grijze garnalen
- peterselie fijn gehakt
- sap van 1/2 citroen
Voor de avocadomayonaise:
- 1 rijpe avocado, ontpit
- 60ml water
- 45 ml citroensap
- 1 el extra vierge olijfolie
- Zwarte peper en zout naar eigen smaak
Ook lekker en snel klaar als aperitiefhapje.
Werkwijze
Maak de avocadomayonaise door alle ingrediënten te mixen in de blender.
Snij de tomaten in dikke plakken. Schik de schijfjes tomaat op een bord.
Schep op elk schijfje een lepel avocadomayonaise. Strooi de garnalen erover.
Werk af met de peterselie. Druppel er nog wat olijfolie en citroensap over.
SMAKELIJK!
De tomaat-garnaal met avocadomayonaise is een receptje uit “Go Keto” van Julie Van Den Kerchove.
Geen reacties