0
Dressing

Spread van rode biet

Lekker op een stukje brood on the side bij een heerlijke salade.

Of als dipje bij de aperitief hapjes. Is it weekend yet? 🙂

Je kan verse rode bieten gebruiken of voorgekookte rode bieten. Bij voorkeur biologische.

Verse rode bieten besprenkel je met olijfolie en grof zeezout. Je wikkelt ze per stuk in met aluminiumfolie en laat ze voor 60 minuten gaar worden in de voorverwarmde oven op 200 graden.  Nadien laten afkoelen en de schil er af pellen.  Je kan dat het beste de dag vooraf al doen. 

INGREDIËNTEN

  • 4 voorgekookte of in de oven gegaarde bio bieten 
  • 1 teentje look, geschild en in 2 gesneden
  • 2 eetlepels verse tijm
  • 200g Greek style Alpro yoghurt of 200g cottage cheese
  • 2 eetlepels amandelen of amandelschilfers
  • 1 eetlepel mierikswortel pasta of 1/2 koffielepel mierikswortel poeder
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • Peper en zout naar eigen smaak

 

Met cottage cheese is de spread eiwitrijker. Als je niet vaak zoogdier en zoogdierproducten (zuivel) eet, kan je deze spread gerust eens met cottage cheese maken. Heb je het graag vrij van zuivel dan kan de de Alpro Greek style yoghurt gebruiken.

 

WERKWIJZE

Voeg alles toe aan de blender, blend en klaar!!

SMAKELIJK!

 

Foto’s: Kaat Coppens

Brood: vrij van granen en dus van gluten, goed voor de darmen van KPNIFOODIE – TR-EAT

Gebruik de kortingscode: eatgoodfeelgood

You Might Also Like...

Geen reacties

    Laat een reactie achter


    De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.