
Dit is een easy to make brunch recept dat heerlijk smaakt samen met de ready to drink mocktails van The Mocktail Club.
Het is een match made in heaven want beide zijn vol van smaak, laag in suikers en zonder onnodige toevoegingen.
Win win!
INGREDIËNTEN voor 6 wafels
- 2 grote zoete aardappelen, gekookt en 300g afgewogen)
- 70g speltmeel
- 20g boekweitmeel
- 1 ei
- 1 koffielepel bakpoeder
- een snufje gerookt paprikapoeder
- 1 koffielepel tijm
- snufje zout
Gebruik de code “eatgoodfeelgood” bij pit-pit.com voor korting 😉
Afwerking:
- eitjes
- avocado
- lente ui, in ringetjes gesneden
- gerookt paprikapoeder
- zout
WERKWIJZE
1. Kook de zoete aardappelen, laat volledig afkoelen op keukenrolpapier zodat overtollig vocht kan wegtrekken. Ik doe dit de avond vooraf al.
2. Weeg 300g af van de gekookte zoete aardappel en voeg het toe aan de blender. Pureer tot een gladde massa.
3. Doe de zoete aardappelpuree in een mengkom.
4. Voeg er de andere ingrediënten aan toe en meng goed.
5. Vet het heet wafelijzer in met een beetje kokosolie
6. Schep ongeveer 1,5 eetlepel van het deeg per wafel in het wafelijzer en bak goudbruin aan de buitenkant en smeuïg aan de binnenkant.
7. Serveer de wafel met een eitje en avocado. Kruid naar smaak en dien op met een heerlijke mocktail van The Mocktail Club.
Nodig je vrienden maar al uit voor deze heerlijke brunch 😉
SMAKELIJK!
Je kan me er een plezier doen wanneer je een gerechtje hebt gemaakt, het kan delen en mij taggen. Vind ik altijd heel fijn om te zien 🙂
—> @eatgoodfeelgoodmarlies

No Comments