
Met een paar ingrediënten, de juiste kruiden en een vleugje kokosmelk tover je een smaakvol én voedzaam gerecht op tafel.
INGREDIËNTEN voor 3 a 4 porties
- 4 zeebaarsfilets op vel (ongeveer 600g in het totaal)
- 1 blik kokosmelk
- 200g broccolini
- 1 wortel, in dunne reepjes
- 150g bloemkool, in kleine roosjes
- 1 puntpaprika, in reepjes
- 1/2 rode chilipeper, fijn gesneden
- 1 ui, fijn gesneden
- 2 teentjes knoflook, geperst of fijn gesneden
- 1 cm gember, geraspt
- 2 el milde currypasta
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 koffielepel limoensap
- 1 eetlepel kokosolie
- eventueel nog wat zout en peper naar smaak
- Verse koriander of platte peterselie
- lente ui in ringetjes gesneden
- eventueel nog geroosterde cashewnoten voor wat extra bite
Denk eraan de code “eatgoodfeelgood” te gebruiken als je iets aankoopt bij pit-pit.com voor een korting 😉
Tips om te variëren:
- Je kunt de zeebaars ook vervangen door kip of zalm
- Extra groenten toevoegen? Sluimererwten smaken hier lekker bij.
WERKWIJZE
- Verhit de olie in een pan en fruit de ui, knoflook en gember tot ze zacht en geurig zijn. Voeg de chilipeper toe en bak kort mee.
- Voeg de currypasta toe en roer goed door, zodat de smaken vrij komen.
- Giet de kokosmelk (water en het vaste gedeelte – de kokoscrème) erbij en breng het zachtjes aan de kook. Voeg de sojasaus en limoensap toe.
- Voeg de groenten toe: begin met de bloemkool en wortel, laat ze 5 minuutjes zachtjes koken. Daarna voeg je de broccolini en puntpaprika toe en laat je nog 3 minuten verder garen. De groenten moeten nog lekker knapperig blijven.
- Proef en breng eventueel nog op smaak met zout en peper.
- Serveer warm, eventueel met rijst, een vers op het vel gebakken zeebaarsfilet en garneer met verse koriander, lente ui en geroosterde cashewnoten.
SMAKELIJK!
Heb je dit gerechtje gemaakt en heb je ervan genoten? Ik vind het super fijn als je het deelt op Instagram (eatgoodfeelgoodmarlies). Vergeet me dan zeker niet te taggen 😉
No Comments